Skapa kortlekar

Du kan även skapa en kortlek helt från grunden.  Kortleken kan de sen dela med övriga i din organisation. Blir kortleken superbra kan du dela den med alla användare i systemet (kan endast göras via super ADM). Ett tips är att kopiera en kortlek för att se hur den är uppbyggd.

Hur du skapar en kortlek?

En kortlek består av följande delar:

Intern information: Du måste namnge och beskriva kortleken. Den här informationen syns endast för dig själv eller för övriga användare i systemet om du gör den tillgänglig för övriga användare.

Publika detaljer:  Alla kortlekar har ett startkort som talar om vad kortleken handlar om (beskrivning). Du behöver inte skriva svarsalternativ eller vad som händer när man svjapar korten åt ett visst håll. Denna information läggs till automatiskt. Det du  anger i detta fält blir synligt för en respondent.

Kort och kategorier: Här skapar du kort genom att lägga till en fras/ord som ska stå på kortet samt förklaring av av ordet. Sen lägger du till svarsalternativ som vi olyckligt döpt till kategorier (ska ändras). Det du t.ex. skriver i kategorin vänster syns när respondenten för kortet åt vänster.

Tillgänglighet: Här aktiverar du din kortlek och delar den med övriga användare i din organisation om det är ett material ni ska använda gemensamt.

Delade och egna kortlekar

Du kan antingen skapa en kortlek från grunden eller kopiera och redigera en kortlek som en annan användare skapat och valt att dela med dig. Det finns tre typer av kortlekar i systemet:

  1. Systemkortlekar som delas med alla användare i systemet.
  2. Organisationskortlekar som du delar med andra användare i din organisation.
  3. Egna kortlekar som du skapat själv från grunden eller kopierat från annan användarel

Relaterat länkar

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. 

Utvecklingstankar

Utseendet på kortlekarna är inte färdigutvecklat. Vi har hittills fått in följande synpunkter:

– Symboler/emojis under korten istället för svajpning
– Möjlighet att välja bildbakgrund och renodlade
– Bildkortlekar.

Nästa utvecklingsområde är utseendet på kortensealed